Portåpning
Aktivere åpning med skiltgjenkjenning

Slik aktiverer du åpning med skiltgjenkjenning

• Parqio-app versjon 3.0 eller nyere (denne artikkelen viser app-versjon 3.1)

• Garasjen må ha installert kamera for skiltgjenkjenning

Vennligst merk: i de fleste tilfeller kan du bruke Automatisk portåpning i stedet for åpning med skiltgjenkjenning. Automatisk portåpning er foreløpig i Beta, men blir snart tilgjengelig for alle brukere. Les mer om Automatisk portåpning.

Slik gjør du – kort oppsummert

1. I Parqio-appen, skyv opp det hvite kortet på forsiden.

2. Trykk på knappen Åpne garasjen med skiltgjenkjenning og trykk Start gratis prøveperiode.

3. Legg til betalingsinformasjon og trykk Start gratis prøveperiode.

4. Verifiser med BankID.

5. Velg portene som skal åpne seg med skiltgjenkjenning.

Portåpning med skiltgjenkjenning vil fungere med det samme, så lenge du har lagt til en bil i profilen din. Betalingskortet ditt vil ikke belastes før prøveperioden er over.

Steg for steg

Steg 1. Trykk på "Åpne garasjen med skiltgjenkjenning"

1. Pass på at du er logget inn i Parqio-appen.

2. Skyv opp det hvite kortet nederst på skjermen og trykk på den rosa knappen Åpne garasjen med skiltgjenkjenning (denne knappen dukker bare opp dersom garasjen deres har kamera).

Steg 2. Start gratis prøveperiode

1. Trykk på Start gratis prøveperiode.

Steg 3. Legg til betalingsinformasjonen din

1. Du må ha et gyldig betalingskort og skrive inn kortnummer, utløpsdato og CVC (CVC er 3 siffer som vanligvis er trykket på baksiden av betalingskortet).

2. Velg land eller region (som regel Norge).

Steg 4. Verifiser med BankID

1. Trykk på knappen Start gratis prøveperiode.

2. Du vil automatisk bli sendt til banken din for å verifisere betalingen med BankID. Beløpet du skal godkjenne er 0,00. Etter endt prøveperiode vil du belastes 29,-/mnd.

Steg 5. Lukk pop-up-vinduet

Når betalingen er verifisert vil du få en bekreftelse på at prøveperioden er aktivert. Trykk på Lukk.

Steg 6. Velg porter

Appen vil sende deg til Portåpning > Åpning med skiltgjenkjenning > Velg porter i hovedmenyen. Dersom du har tilgang til flere porter kan du nå velge hvilke porter du vil skal åpne seg med skiltgjenkjenning.

Åpner ikke porten seg med skiltgjenkjenning?

• Sjekk at du har lagt til en bil i profilen din: Legg til en bil i profilen din

• Hvis du nylig har endret betalingskortet, vil åpning med skiltgjenkjenning kunne være deaktivert midlertidig. Så snart vi har gjennomført en vellykket transaksjon med det nye betalingskortet, vil åpning med skiltgjenkjenning fungere som normalt igjen. I mellomtiden kan du åpne porten med Parqio-appen eller ringe porten opp (ring portens telefonnr: 23 50 68 88).

Dukker ikke knappen "Åpne garasjen med skiltgjenkjenning" opp?

Dette skyldes som regel at kamera for skiltgjenkjenning ikke er tilgjengelig i garasjen deres. Vi anbefaler å aktivere Automatisk portåpning som bruker mobilens posisjon og hastighet i stedet.